Sunday, 25 November 2012

Tejszínes-újhagymás gombaleves

Valaki tanítson meg levest fotózniiiiiiiiii!!!Ez valami katasztrófa, hogy olyan finom leveseket főzök és nem tudok róluk normális képet csinálni. De csakazértis közzéteszem,mert ez a mai is nagyon finom lett!
Akárhányszor levest eszünk,mindig megfogadom,hogy mindennap kéne enni, de most tényleg, ígérem, hogy holnap is hozok levest :)


Hozzávalók:
3 szál újhagyma
20 dkg aprószemű gomba
diónyi vaj
1 dl tejszín
lúdgége tészta 
só, bors
1 ek. liszt

Elkészítés:
1. Egy lábasan vajat hevítünk. Rádobjuk a felkarikázott újhagymát és pár perc alatt megfonnyasztjuk.
2. Ezután mehet hozzá a felkockázott gomba is. Sózzuk, borsozzuk, pár percig együtt pároljuk őket.
3. Szórjuk rá a lisztet és öntsük fel vízzel. Időnként kevergetve kb. 10 percig főzzük,majd adjuk hozzá a tésztát is.
4. Mikor a tészta is megfőtt, öntsük hozzá a tejszínt és jól forraljuk össze. Ennyi!!Már ehetünk is!



1 comment:

  1. Finom lehet az tuti! Én sem tudok levest fotózni, szerintem is az egyik legnehezebb alany:-)

    ReplyDelete