Tuesday, 13 November 2012

Hús-gomba-sajt

Eme fantasztikus recept drága Anyucitól van, nagyon-nagyon sokszor szokott ilyet csinálni. 7 év alatt Zé is megszerette nálunk,mikor időm,mint a tenger, akkor elkészítem, mert sajnos nem az a pikk-pakk percek alatt összedobható kaja, de a végeredmény mindenképp kárpótol:)


Hozzávalók:
A húshoz:
4 db csirkemellfilé
35 dkg gomba
kis fej vöröshagyma
petrezselyem
só, bors, pirospaprika, liszt
olaj
10 szelet mozzarella sajt

A körethez:
1 kg krumpli
2 ek. vaj
1 dl tejszín


Elkészítés:
1. A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk és alaposan kiklopfoljuk, sózzuk.
2. Paprikás lisztbe forgatjuk őket és kevés olajon, fedő alatt oldalanként pár perc alatt készre sütjük őket. 
3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a nagyon apróra vágott hagymát és a megtisztított, szintén apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, addig pároljuk,míg az összes levét el nem főtte. Végül hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet.
4. Az előre kisütött húsokon eloszlatjuk a hagymás-gombát, 1-1 szelet sajtot teszünk a tetejére és előmelegített sütőben addig sütjük,míg a sajt rá nem pirul vagy grillfokozatos pár perc alatt rápirítjuk.
5. A körethez meghámozzuk, felkockázzuk a  krumplit és bő sós vízben puhára főzzük. Összetörjük, vajjal, tejszínnel simára keverjük.




No comments:

Post a Comment