Tuesday, 23 October 2012

Spagetti carbonara újragondolva


Egészen eddig a tojásos carbonara futott nálunk. Rántottás volt,mert még véletlen sem szerettünk volna ételmérgezést kapni tőle. Akinek már volt, tudja milyen. Nekem kétszer is, így nem kockáztatok.
Készült most egy tojásmentes változat és én mondom, nagyon finom. Z is már másodszor követelte azóta, hogy kipróbáltam. Z-nek pedig hihetünk, megbízható ember :)


Hozzávalók:
fél csomag spagetti
20 dkg bacon
3 dl tejszín
5 dkg frissen reszelt parmezán
só,bors, őrölt szerecsendió


Elkészítés:
1. A tésztát kifőzzük.
2. A bacont száraz serpenyőben ropogósra lepirítjuk.
3. A tejszínt összekeverjük a reszelt sajttal, picit fűszerezzük.
4. A kifőtt tésztára ráöntjük a parmezános tejszínt és a bacont és pár perc alatt összeforraljuk.
5. Azon melegében, parmezánforgácsokkal megszórva tálaljuk.


No comments:

Post a Comment