Monday, 15 October 2012

Lazacos-pesztós-brokkolis penne


Nem ez az első alkalom, hogy ez a kaja elkészül, volt már egy korábbi változata is.
Akkor is leírtam, most is elmondom: egyike annak a pár normális pasta-nak, amit a munkahelyemen árulunk. Csak itthon nem nagyítóval kell benne keresni a lazacdarabokat meg a brokkolit.:) Hiába, tudjuk régóta, a lazac és a brokkoli valahogy nagyon jó párost alkot. 


Hozzávalók:
kb. 30 dkg penne tészta
30 dkg lazacfilé
1 kis fej brokkoli
3 dl tejszín
4 tk. vörös pesztó ( ez most szárított paradicsomos volt)
őrölt bors
vaj

Elkészítés:
1. A lazacot még tegnap készítettem, kb. fele megmaradt, ez került a tésztába. A lazacot megmossuk, feldaraboljuk.
2. Egy serpenyőben vajat hevítünk, a fűszervajkeveréket beleszórjuk, ebben sütjük a halszeletek mindkét oldalát néhány percig. ( Az én halaim elég vastagok voltak, így tovább kellett sütnöm, hogy a közepük is átsüljön.)
3. Ha a hal kész, apróbb darabokra vágjuk és félretesszük.
4. Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát és a rózsáira szedett brokkolit. ( A brokkolit kb. 5 perc után kivesszük.) 
5. Leszűrjük a tésztát majd ráöntjük a tejszínt, picit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pesztót  és a brokkolit és jól összeforgatjuk. Legvégül a lazacot is hozzáadjuk, azért csak a végén, hogy kevergetés közben ne töredezzen szét nagyon apró darabokra.
6. Természetesen reszelt parmezánnal tesszük fel az i-re a pontot és jóétvégyat hozzá :)



No comments:

Post a Comment