Wednesday, 3 October 2012

Kakaós-mandulás muffin

Pontosan éjfélre készült el.Meghaltunk valami édességért, de nagyon.Mind a ketten. Hát feláldoztam magam és nagy rábeszélés után úgy döntöttem, éjfélkor muffinsütés. Isteni finom lett!!!
Nem ragozom ezt most tovább,mert nem egy nagy fakszni de finom lett és szép. Büszkeséggel tölt el, hogy pontosan úgy repedt be a tetejük, ahogy kell, és ahogy a MB-ben cukrász koromban sosem sikerült :)
Az eredeti recept innen, némi átalakítással.


Hozzávalók:
( 12 db normál méretű muffinhoz)
2 csésze ( 250 gr) liszt
fél csésze (100 gr ) cukor
1 tk. sütőpor
csipet só
3/4 csésze ( kb.80 gr) pirított mandula 
3/4 csésze (kb.180 ml) tej
1/3  csésze (kb.80 ml) olaj 
1 tojás
1/4 csésze (4 ek.) kakaópor

Még mielőtt valaki azt hinné,éjfélkor patikamérlegen mértem le a hozzávalókat, nem. Csak úgy nagyjából, szemre, saccperkábé csészényire.
Itt pedig egy hasznos oldal az idióta angolszász receptekhez.Biztos mást is kiver a verejték,mikor egy jónak tűnő süti receptjében röpködnek az unciák meg a gallonok.


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 400 Fahrenheitre ( maradva az eredeti receptnél:)), szóval 200 Celsius fokra.
2.A száraz anyagokat ( liszt, cukor, sütőpor,só, mandula, kakaópor) egy tálba szitáljuk.
3.A tojást kikeverjük a tejjel és az olajjal majd beleforgatjuk a száraz anyagokat.
4.Szilikonos muffinformába adagoljuk fagyikanállal a masszát ( kb. a forma kétharmadáig) és előmelegített sütőben 20 percig, tűpróbáig sütjük.


2 comments:

  1. Én most úgy tapasztalom,hogy a hőlégkeveréssel lehet ilyen szépen repeszteni!

    ReplyDelete
  2. de jó! éjfélkor muffint sütni, nem semmi:)

    ReplyDelete