Pisztáciás-fehércsokis brownie korongok

Nem most pattant ki az agyamból, hogy a pisztácia és a fehércsoki jóban van a brownie-val.Készült már ebből torta is.
Tegnap nagyon nehezen bírtam elaludni, Zé már félórája szuszogott mellettem,de én még mint aki most ébredt fel 1 nap alvás után. Ilyenkor mindig elkezdek agyalni kajákon, sütiken, főleg ha még a másnapi menü nincs meg. Így teljesedett ki a fejemben tegnap hajnali 3-kor ennek a brownie korongnak az ötlete, minden részletre kiterjedően. 5 perc múlva már horkoltam én is.:)


Hozzávalók 
( kb. 25 db korong lett belőle)
10 dkg étcsoki
85 gr vaj
1 tojás
65 gr liszt
150 gr cukor
1 púpozott ek. kakaópor
50 gr pisztácia

A tetejére:
10 dkg fehércsoki
2 dkg pisztácia


Elkészítés:
1. A vajat az étcsokival mikróban 1 perc alatt megolvasztjuk. ( Vízgőz felett elegánsabb, de aki állandó harcban áll az idővel,mint én, annak csakis mikró.)Fényes, selymes, csillogó masszát kell kapjunk. Adjunk hozzá 1 púpozott evőkanál kakaóport is és keverjük simára.
2. A tojást a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a csokis masszát, majd óvatosan forgassuk bele a lisztet és az apróra tört pisztáciát.
3. Kivajazott-kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk a masszát ( kb. 35x25 cm-es volt az én tepsim) és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
Amikor a széle már kezd megégni, de a közepe még ragad, akkor vegyük ki. Ahogy kihűl, a megfelelő állagúra fog megkötni. 
A sütőpapírt csak akkor próbáljuk meg lefejteni a brownie-ról,mikor már majdnem teljesen kihűlt, ennél korábban esélytelen.
4. Pogácsaszaggatóval szaggassunk a tésztából korongokat -a leeső brownieképleteket a türelmetlenül várakozó Z tolta be nálunk-.
5. Olvasszuk fel  a fehércsokit, ebbe mártsuk a brownie-korongokat és apróra tört pisztáciával szórjuk meg.
Ezért szeretem a brownie-t. Ezer féle íz, forma, design. Mindig ugyanaz és mégis mindig más.
Nekünk most nagyon bejöttek ezek a mini falatkák.Egy szép dobozba elrejtve őket csokiimádóknak ajándéknak is tökéletes.:) 

Megjegyzések

  1. Ez igazi brutál tömény finomság:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ám, de ennek ellenére jó sok kis korong lecsúszik ám egymás után :)

      Törlés
  2. Brutál finom lehet! Ismerős az érzés, én is minidg kajákon agyalok, ha nem tudok elaludni, sőt! Reggel már az első gondolatom ,hogy mit főzök majd aznap...ez gáz:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nekem is!!!Ha éjjel nem sikerülne kitalálnom, akkor reggel addig nem kelek ki az ágyból,míg meg nincs a menü :))

      Törlés

Megjegyzés küldése