Eper-banán lekvár


Még mindig lekvárlázban égek.Mindig figyelem a szép gyümiket, amik áldozatul eshetnek egy újabb lekvárnak. Tegnap megint kaptam szép epret és egyből jött az ötlet, hogy ezt bizony banánnal kell párosítani!!Bár az eper olyan univerzális lekvárgyümölcs, ami szerintem bármilyen másik gyümölccsel megállja a helyét-na meg persze önmagában is.:) 
Nekem a színe tetszik a legjobban :)


Hozzávalók 1 db 350 gr-os üveghez:
20 dkg eper 
20 dkg banán
10 dkg kristálycukor
12,5 gr ( fél csomag) Dzsemfix extra

Elkészítés:
1. Az üveget előkészítjük az alábbiak szerint.
2. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, apró darabokra vágjuk.
3. A banánt meghámozzuk, szintén apró kockákra vágjuk. ( Van, aki a belső, magos részt kiveszi,én feldolgoztam úgy, ahogy volt.)
4. Egy lábasba öntjük a gyümölcsöket a cukorral és a dzsemfix-szel együtt és nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
5. Mikor forr, levesszük a tűzről, kicsit átturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre és további 2-3 percig főzzük. ( Főzés előtt is lehet turmixolni természetesen.)
6.Ha kész, forrón beletöltjük az előkészített, előmelegített üvebe, rácsavarjuk a tetejét és kb. 5 percre fejtetőre állítjuk az üveget, hogy vákuum képződjön.
7.Dunsztolni nem szükséges, azonnal mehet a kamrapolcra.


Megjegyzések

  1. Jajj, de finom lehet! Amúgy is nagyon szeretem az eper-banán párost, úgyhogy amint eperszezon lesz, ki is fogom próbálni a recepted :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Adél,mindenképp, nagyon érdekes ízkombó lekvárban is!Én még a cseresznye-banán párost szeretném kipróbálni, de sajnos a cserkóra még egy darabig várni kell :(

      Törlés
  2. De fincsi lehet, én még nem ettem ilyen kombinációban, sőt asszem banános lekvárt még egyáltalán nem. Tök jól illik a tárcádhoz!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Erika, először véletlen lógott be a képbe a pénztárca, aztán rájöttem, hogy pont passzol a lekihez és beépítettem a kompozícióba :D

      Törlés

Megjegyzés küldése