Anyuci éléskamrája


Első utam Anyucinál a spájzba vezetett. Akkor döntöttem el, hogy ha visszajövünk, indul a lekvárfőzés nálam is. Soha életemben nem főztem lekvárt és befőttet sem tudom, hogy kell eltenni, úgyhogy Anyu kiokított.
Százszámra sorakoznak nála az üvegek, szószerint roskadoznak a polcok: zakuszka, zöldparadicsomlekvár ( ez valami félelmetes), ananászos cukkini lekvár, almás céklalekvár, meggyes-málnás, hogy csak a legjobbakat említsem. Szóval kedvet kaptam én is, de nem csak lekvárhoz, máshoz is, ami picit lejjebb található :)


Zakuszka, paradicsomlé, zöldparadicsom-lekvár


Eper-szamóca,őőőőő, bocsánat: eper-málna lekvár :))


Ananászos cukkini lekvár


Anyucikám és a lekvárkollekció


Az idei év felfedezettje: Anyu házi készítésű, 14 fokos fügebora. Akár egy 5 puttonyos tokaji aszú, finom füge-esszenciával. Ezzel Anyu még híres lesz :)


Fügebor


Nemcsak fügebor, hanem eperbor is készült.


Megjegyzések

  1. wowooo tessék a blogon elkészíteni mind, hogy nálun kis készülhessen:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem, igyekszem,talán az első lekvárra holnap sort is kerítek :) pussziii

      Törlés
  2. Köszönöm, Kicsim! Azért a fotóval nem vagyok elégedett! Csinálhattál volna rólam is vagy ötvenet-ahogy a kajákról szoktál- hátha lett volna közte előnyösebb!!!:)

    VálaszTörlés
  3. Micsoda éléskamra, micsoda készlet! Nagyon finom lehet a fügebor is, nem próbáltam még! Szorgalmazom az ötletet, mivel még én sem főztem be semmit (csak ki), így szívesen látnám ezeket a receptjeidet is:) Tetszik a lila háttér!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Erika!!Elfogultság nélkül mondhatom, hogy az én Anyukám a legjobb szakácsnő a világon :DD Már kapacitálom a saját blogra is, de szerintem erre majd csak akkor kerít sort, ha nyugdíjba megy :)

      Törlés
  4. HŰŰŰŰŰ mennyi finomság!!!! Gratula anyudnak!!
    A fügebor receptjét nem lehetne feltenni a blogra?
    Persze csak akkor ha nem titkos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Marcsi!!Köszönöm szépen Anyu nevében is:) Hááááát,a fügebor recept még várat magára,én is tervezem elkészíteni, de épp költözés előtt állunk,és megsúgom, 6 hetes a folyamat, így még nem vágok bele!:)Recept-ügyben majd megkérdezem a Főnökasszonyt :D

      Törlés
  5. Kedves Szofi!
    A 6 folyamat nem tántorítana vissza.
    Ha friss fügéből kell késziteni annak most van itt az idelye, lehet kapni a piacon.
    Ha megossza velünk a "Főnökasszony" a receptet előre is köszike.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése