Sunday, 26 August 2012

Feketeribizlis-krémsajtos brownie


Ezzel a brownie-val még adós vagyok, és mivel megint régen nem posztoltam, és most egy darabig nem is fogok,mert csütörtöktől a jól megérdemelt 2 hetes magyarországi szabadságomat töltöm, most ezt hozom búcsúzóul-de talán még csütörtökig sütök valamit, ha időm engedi!
Feketeribizlit szerintem évtizedek óta nem ettem és mikor most megkóstoltam, az íze teljesen a jostára emlékeztetett, amit gyerekkoromban ettünk mindig a Mamáéknál a kertben.Na de jöjjön a recept, ami a szokásos brownie receptem.


Hozzávalók 22 cm-es kapcsos tortaformához ( most levehető aljú piteformában sütöttem)
150 gr vaj
300 gr cukor
pár csepp vanília esszencia
csipet só
2 tojás
4-5 ek. holland kakaópor
15 dkg liszt

A krémhez:
15 dkg feketeribizli
10 dkg Philadelphia krémsajt
25-30 dkg porcukor


Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 165 fokra, a formát kivajazzuk-kilisztezzük.
2. A vajat mikróban 1 perc alatt kézmelegre olvasztjuk.
3. Hozzáadjuk a cukrot, addig keverjük,míg el nem kezd olvadni. Eztán mehet bele a só, a vanília esszencia, a 2 tojás, a kakaópor és a liszt.
4. Simára keverjük és belesimítjuk a formába.
5. 25-30 perc alatt készre sütjük, akkor jó, ha a közepe még ragad.
6. A krémhez simára keverjük a krémsajtot a porcukorral majd hozzáadunk kb. 10 dkg feketeribizlit és alaposan elkeverjük.
7. A kihűlt brownie-t megkenjük a feketeribizlis krémmel majd a maradék gyümölccsel díszítjük.



7 comments:

  1. Kellemes nyaralást, pihenést kívánok!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm Erika, úgy érzem, meglesz :)

      Delete
  2. Nagyon jól néz ki:o) Végre ide jutottam:) Remélem látlak valahogy anyukám legalább egy koccintás erejéig:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anyukáááám, megyek Pestre 1-2 ügyben, úgyhogy FELTÉTLEN!!Majd pontosítunk, csütörtökön érkezem!!:)

      Delete