Monday, 2 July 2012

Pillekönnyű pekándiós-cseresznyés kocka

Muszáj volt valami cseresznyéset alkotnom nekem is, amíg itt a szezon. Egészen ehető az angol cseresznye és még kukacot sem találtam benne.:)
A máktorta tésztáját alakítottam át, csupán annyi a különbség, hogy mák helyett pekándió került bele. Ha az 1 evőkanál lisztet kihagyjuk belőle, akkor pedig teljesen gluten-free lesz.:)
Isteni finom, nincs mese, kötelező darab.


Hozzávalók ( kb. 30x20cm-es tepsihez vagy 22 cm-es tortaformához)

20 dkg darált pekándió
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
késhegynyi fahéj
6 tojás
1 ek. liszt
kb. 30 dkg cseresznye

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük.
2. A sárgáját habosra keverjük.
3. A pekándiót késes mixerben vagy mákdarálóban aprószeműre daráljuk. Hozzákeverjük a porcukrot, a lisztet, a sütőport és a fahéjat.
4. A száraz anyagokat hozzákeverjük a tojássárgákhoz majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.
5. Végül a félbevágott, kimagozott cseresznyét is beleforgatjuk.
6. Kivajazott-kilisztezett tepsibe simítjuk a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt ( tűpróba!!) készre sütjük.



3 comments:

  1. Hű, nagyon jó néz ki és jó hangzik!! Ez aztán nem egy olcsó süti. :( Idehaza a pekán diót arany áron mérik. :'(
    De egyszer kipróbálom..... ;)

    ReplyDelete
  2. Ez isteni lehet, de én meggyel próbálom majd ki:)

    ReplyDelete
  3. Nagyon jól néz ki a sütikéd és nagyon kíváncsi lettem milyen lehet darált pekándióval, mert a pekándiót nagyon szeretem. Ehető lehet a cseresznye, de számomra nem igazán vehető:))

    ReplyDelete