Tuesday, 3 July 2012

Kókuszos-mandulás csirke

A tegnapi vacsoránk ez volt. Nagggyon finom, de nagyon nehéz kaja. Még az uram sem bírt repetázni, csak ezt a képen látható adagot tolta be,pedig mikor meglátta, azt mondta, mit akarok ezzel a bébiadaggal...Úgyhogy még ma is ezt esszük :))


Hozzávalók:

250 gr basmati rizs
60 dkg csirkemellfilé
3 dl tejszín
1 dl kókusztej
kb. 5 dkg pirított mandula
őrölt szerecsendió
olaj

Elkészítés:
1. A rizst megfőzzük.
2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és a kockákra vágott csirkemellet lepirítjuk. Sózzuk, szerecsendióval ízesítjük.
3. Felöntjük a tejszínnel és a kókusztejjel, kis lángon addig főzzük, míg mártás sűrűségű nem lesz és a csirke meg nem puhul.
4. Végül hozzáadjuk a pirított szeletelt mandulát és a kifőtt rizzsel tálaljuk.



No comments:

Post a Comment