Thursday, 5 July 2012

Banoffee pie újratöltve

Nem ez volt az első kísérletem Banoffee pie-ra. Anno már készült egy Jamie Oliver-féle 5 perces leegyszerűsített változat. Te jóóóóóég, micsoda fotóim voltak 1,5 éve. Le kéne cserélnem őket,mert vállalhatatlanok.
Na de mindegy, tegnap a kezembe akadt a Baking Heaven magazin, meg is vettem egyből. A 101 receptből bekarikáztam a tartalomjegyzékben 10-et, amik ASAP kipróbálásra várnak. A Banoffee is köztük volt. Az eredeti recept ugyan kekszes alappal írta, de tegnap este 11-kor,mikor nekiálltam, egyszerűbbnek tűnt az előre elkészített ( igen, bolti, vállalom!!!) pitetésztát feltölteni a többi hozzávalóval. Erről a 79p-s csoda Morrisons-os omlós tésztáról nem tudok lemondani, annyiszor kihúzott már a bajból.:)


Hozzávalók ( kb. 20-22 cm-es pitéhez)

1 adag pitetészta ( recept itt)
50 gr vaj
50 gr barnacukor
400 gr cukrozott sűrített tej
2-3 banán
3 dl tejszín
2-3 ek. porcukor

A tetejére: 
 karamellás csokiforgács
banánkarikák


Elkészítés:
1. Egy lábasban felhevítjük a vajat a barna cukorral. Hozzáöntjük a sűrített tejet és forráspontig hevítjük.
2. Ekkor lejjebb vesszük a lángot és állandó kevergetés mellett 2-3 percig kavargatjuk,míg be nem sűrűsödik és karamelles nem lesz a színe.
3. Az elkészített, megsütött piteformába öntjük a karamellkrémet és kihűtjük.
4. Sűrűn beborítjuk a krémet banánkarikákkal.
5. A tejszínt a porcukorral habbá verjük és egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején.
6. Karamellcsoki-forgáccsal és banánkarikákkal díszítjük.

Érdemes 1 éjszakán át ( tudom, az ilyeneket nem szeretjük:)) a hűtőben pihentetni, hogy a krém teljesen megkössön és a tészta is megpuhuljon.
Nem egy könnyű desszert, az a fajta, amiből 1 szelet csúszik egyszerre.Aztán félóra múlva már jöhet is a következő.:)



7 comments:

  1. Nagyon kívánatos! csúszna rendesen félóránként, amíg csak van belőle:))

    ReplyDelete
  2. Nagyon fincsi, ez nálam is toppon van kicsit más recepttel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Milyen a te recepted??Várom:)

      Delete
  3. Gratula Szofi! Sókéregben sült hal után lett ez a desszert - és csúszott... Nagyobbik lányom, a tortaellenes rájár a hűtőre - érzem az utsó szeleteknél komoly harc lesz. Az aljára zabkekszmorzsás-vajas alapot raktam és ezzel is finom volt. Köszönet a receptért!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juj de jo,nagyon orulok :) a kekszes alap meg remek otlet,igy meg hamarabb kesz van es sutes nelkuli :)

      Delete