Életem 1. tiramisuja

Végre ennek is eljött a napja. Tiramisu. Kényes dolog. Nagyon rosszat lehet csinálni, ha előkerül a rumaroma, mascarpone helyett a tejszínhabspray és neadjisten még zselatint is keverünk hozzá biztos ami biztos alapon, hogy tartson és szép képeket lehessen róla csinálni...Na ezt nem csináltam én, hanem követtem Nyammm Zsófi utasításait és nekiveselkedtem tegnap életem első tiramisujának.
3 óra után felvágtam (mit felvágtam, átcsorgattam a tálból egy tányérra:)))...Az olyan desszerteket, amiket órákon át-Jézus Mária, talán 1 éjszakán át is-a hűtőben kell érlelni, nem nekem találták ki. Ha kész, én AZONNAL akarom. Na ez nem az a történet. Tegnap vajmi kevés esélyt láttam arra, hogy ezt le lehet fotózni, aztán ma délután hazatérve a munkából már egy fokkal jobbnak bizonyult a helyzet. Legközelebb egy kicsit több babapiskóta ( miért is nem annyit tettem bele, amennyit a recept ír...?) és tökéletes lesz. De az ízével nem veszi fel semmi a versenyt. Zsófikám, megint csak köszi:)


Hozzávalók (30x25 cm-es tálhoz)

500 gr mascarpone
6 tojás
6 ek. cukor
pár csepp vanília esszencia vagy 2 csomag vaníliás cukor
400 gr babapiskóta
2 ek. konyak/rum/marsala bor
4 dl erős feketekávé
csipet só
kakaópor

Elkészítés:
1.A kávét lefőzzük és hozzáadjuk a szeszt.
2.A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliával majd hozzáadjuk a mascarponét és simára keverjük.
3. Ezután óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
4. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a konyakos kávéba és egy jénai tál aljára hosszanti irányban szép sorban egymás mellé helyezzük őket.
5. Az első réteg babapiskótára rákenjük a mascarponés krém felét.
6. Ezután újabb réteg babapiskóta következik, de most keresztben helyezzük őket a krémre.
7. Rásimítjuk a krém másik felét is, egy habkártyával elsimítjuk a tetejét, alufóliával letakarjuk és kérem szépen most jön a neheze: frankón 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
8. Tálaláskor kakaóporral megszórjuk.


Megjegyzések

  1. Szerintem nagyon jól néz ki!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Flóra, bár még van mit csiszolni rajta:)

      Törlés
  2. wow, nagyon jól néz ki! Igen, legelőször én is elkövettem azt a hibát, hogy csak pár órára tettem be a hűtőbe, és akkor a piskóták sem szívták meg magukat, én viszont szívtam vele rendesen mert vendégeknek készült :D Azóta inkább egy éjszakát a hűtőben pihen.:)de tény, hogy csodafinom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostmár kezdek rájönni, hogy egyes süteményeket nem VÉLETLEN kell egy éjszakán át a hűtőben pihentetni:)csak olyan nehéz várni, de ezért érdemes:)

      Törlés
  3. Szuper lett, az íz kárpótol mindenért, szerintem nem szörnyű, ennek így kell kinéznie:) Immmádom:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése