Tuesday, 1 May 2012

Éjféli aszalt vörösáfonyás brownie

Ajjj de megszenvedtem ezzel...Na nem a sütéssel, hanem a fotózással.Merthogy éjfél van. De ha brownie-süthetnékem van, akkor az idő nem számít. Meg kell sütni és kész, akkor is ha pocsék képek lesznek csak róla. A képek ugyan nem, de az íze önmagáért beszél. Szeretlek, brownie.


Hozzávalók ( 35x25 cm-es tepsihez):
150 gr vaj
300 gr cukor
2 tojás
4-5 ek. holland kakaópor
csipet só
pár csepp vanília esszencia
150 gr liszt
100 gr aszalt vörösáfonya

Elkészítés:
1. A vajat olvasszuk kézmelegre, de semmiképp se forróra.
2. Adjuk hozzá a cukrot és addig keverjük, míg olvadni nem kezd.
3. Eztán mehet bele a kakaópor, egyenként a tojások, a só, a vanília majd a liszt.
4. Alaposan keverjük össze a tésztát, végül adjuk hozzá az aszalt vörösáfonyát.
5. Simítsuk kivajazott tepsibe a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre.

Megint megjegyzem, hogy miéééééééért nem tartok itthon vaníliafagyit??????



6 comments:

  1. Értem én, hogy ha sütni kell, akkor éjfélkor is sütni kell, na de, hogy még éjjnek évadján fel is kell tenni a blogra...?:)))
    Nagyon finom lehet és édesek a fotók is!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amikor 2 hétre eltűnök és utána végre van időm sütni-főzni, akkor nincs az az isten, hogy én poszt nélkül feküdjek le aludni :D

      Delete
  2. Ez is nagyon jól néz ki, és szerintem a fotó is szuper. Meg nem mondtam volna, hogy éjjel készült!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi Erika, 200 képből csak kiválasztottam 1 jót :)

      Delete
  3. Nagyon finom lehetett, mindegy mikor készült úgy jó ahogy van. És ha sütni kell akkor sütni kell mese nincs :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez márpedig ííííígy van Vikvi:)

      Delete