Wednesday, 4 April 2012

Ananászos csirkeragu

Az ötletadó a már oly sokszor elkészített, Rokolya Heni-féle ananászos csirke volt, de ezúttal nem tepsiben sütve, hanem raguként. Így is nagyon finom, a drágaságom névnapi vacsija:)


Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
1 vöröshagyma
1 kis doboz ananászkonzerv
2,5 dl tejszín
só, bors
őrölt szerecsendió ( bőven)
olaj

Elkészítés:
1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. 
2. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és jó pirosra pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
3. Rádobjuk az ananászkockákat és egy keveset az ananász levéből is. Ebben pároljuk pár percig.
4. Felöntjük a tejszínnel, őrölt szerecsendióval ízesítjük gazdagon és jól összeforraljuk.
5. Rizzsel tálaljuk. 




4 comments:

  1. Nyami, nagyon jól néz ki! Az ananászt mindenben szeretem és rízzsel tálalva... remek névnapi vacsi!

    ReplyDelete
  2. Egy játékfélére invitáltalak, nézz be hozzám :) Kellemes húsvéti ünnepeket!

    ReplyDelete
  3. Na, majd kipróbálom a saját receptemet így átvariálva :)!

    ReplyDelete