Tuesday, 13 March 2012

Mandarinos mini cheesecake

A sárgabarackos és az áfonyás mini cheesecake  után itt van, megérkezett mandarinos-fehércsokicsillagos változatban is. Ezzel is már a csütörtöki szülinapi sütésre "edzek", ez is a menün lesz, áfonyás változatban. Annyit kell csupán finomítanom a dolgon, hogy vastagabb kekszréteget kell az aljára tennem, hogy magasabb legyen. Sütés közben ugyan magasra feljön, de ahogy kihűl, összezuhan. Valamivel meg kell emelni. E célt szolgálja majd az áfonya is:) 


Hozzávalók 9 db mini cheesecake-hez:
50 gr gyömbéres keksz
15 gr vaj
1 tojás
20 dkg Philadelphia krémsajt
75 gr görög joghurt
10 dkg kristálycukor
mandarin
fehércsoki-csillag 

Elkészítés:
1. A kekszet daráljuk porrá és keverjük ki az olvasztott vajjal. 
2. Egy kiskanállal osszuk el a masszát a 9 szilikonos mini muffinforma alján és a kanál hátuljával jó alaposan nyomkodjuk bele.
3. Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
4. A tojást keverjük habosrsa a cukorral majd adjuk hozzá a joghurtot és a krémsajtot is,
5. Kb. 3 evőkanálnyit tegyünk a masszából mindegyik formába és kb. 15-20 perc alatt süssük készre.
6. Ha kicsit kihűlt, vegyük ki a formából, díszítsük mandarinnal és fehércsoki-csillagokkal.

4 comments:

  1. nagyon csini:) nekem eddig nem jött össze a nagy cheesecake, a klasszikus....de majd még próbálkozom:)

    ReplyDelete
  2. A klasszikus naggyal még én sem próbálkoztam, de ezek a picik nagyon jópofák, olyan kis egyfalatosak és nem kell 2 óráig sütni,mint a nagy cheesecake-et!!!!:)

    ReplyDelete
  3. Csupa gyönyörűség van nálad! Csorog a nyálam:)

    ReplyDelete
  4. Köszi Emi, az enyém is Nálad :D

    ReplyDelete