Saturday, 18 February 2012

Sajtos rúd

Ma megint süthetnékem volt, kérdeztem is az uram, mit süssek, valami habcsók-félét?Mire ő: -Süthetnél valami sósat inkább, van itthon egy csomó só :))
Ezek után bekattant a sajtos rúd, a receptet a Nosalty-ról vadásztam le, a legegyszerűbb sajtos rúd néven futott. Tényleg az. 


Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg Rama
2 tk. só
1 dl tejföl

A tetejére:
1 tojás
reszelt sajt

Elkészítés:
1. A hozzávalókat összegyúrjuk, annyi tejfölt adunk hozzá, amennyit felvesz.
2. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
3. Egy felvert tojással megkenjünk, megszórjuk reszelt sajttal.
4. Pizzavágóval vagy éles késsel hosszú rudakra vágjuk.
5. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a rudakat és 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük,míg aranybarna nem lesz a teteje.


No comments:

Post a Comment