Tejszínes gombaleves galuskával

 Az utóbbi napokban levesfüggők lettünk. Rám szakadt a sok szabadidő, minden este itthon vagyok, és persze tanulás helyett inkább fűlik a fogam egy 3 fogásos vacsora elkészítéséhez...Ez már csak így megy.:)


Hozzávalók:
50 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
1 dl tejszín
1 csapott ek. liszt
petrezselyemzöld
só,bors, ételízesítő, olaj

A galuskához:
1 tojás
pici só
liszt

Elkészítés:
1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
2. Hozzáadjuk a felkockázott gombát és pár percig együtt pároljuk őket.
3. Rászórunk 1 csapott ek. lisztet és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
4. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük.
5. A galuskához felütjük a tojást, picit sózzuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy viszonylag sűrű galuska-állaga legyen.
6. Ha a gomba már megpuhult, beleszaggatjuk a galuskát, pár percig együtt főzzük.
7. Hozzáadjuk a tejszínt és még egyet forralunk rajta, tálalás előtt adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet.


Megjegyzések