Monday, 16 January 2012

Tejfölös krumplileves füstölt sonkával


Nem szeretek leveseket posztolni. Mert nem tudok hiteles receptet írni hozzá.Nem mérem le grammra a krumplit és nem számolom meg, hány csigatésztát teszek a levesbe. De talán mindegy is. Ez most egy jóóó kis parasztos krumplives lett, az uram javaslatára némi füstölt sonkával felturbózva, mert azért csak legyen már benne valami hús, elvégre edzünk, köll az energia:)


Hozzávalók:
fél fej lilahagyma
kb. 40  dkg krumpli
kb. 20 dkg füstölt, főtt sonka ( olyan Húsvéti-féle)
1 marék csigatészta
pirospaprika, pirosarany, vegeta, bors, olaj
tálaláshoz tejföl


Elkészítés:
1. Az apróra vágott lilahagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
2. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük bőven vízzel és visszatesszük a tűzre.
3. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, felaprítjuk a sonkát is és hozzáadjuk a leveshez.
4. Borssal, vegetával, pirosarannyal ízesítjük.
5. Kb. negyedóra elteltével hozzáadjuk a tésztát is és addig főzzük kis lángon,míg minden alkatrésze puha nem lesz.
6. Szükség esetén még a vizet pótolhatjuk, de túlzásokba ne essünk, ez a leves úgy jó, ha megáll benne a kanál.
7. Jóóó sok tejföllel tálaljuk.



2 comments:

  1. Ha van őrölt köménymagod, meg babérleveled, legközelebb azt is tegyél bele, úgy az igazi!

    ReplyDelete
  2. Mindenképpen Anyuci, köszi!

    ReplyDelete