Thursday, 10 November 2011

Rozmaringos sült csirkecomb

Csirkecombot nem igen szoktam venni. Ha csirke, akkor az mindig mell. De ma megláttam és bekattantam, hogy rozmaringos csirkecomb legyen. Naggggyon finom. Egyébként is imádom a rozmaringot, az egyik legjobb fűszer húsokhoz.

Hozzávalók:
9 db csirkecomb
1 csokor rozmaring
só, bors
kevés olaj
kb. 5 dkg vaj


Elkészítés:
1. A csirkecombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk. ( Nem vettem le a bőrét, de aki nem szereti, eltávolíthatja sütés előtt.)
2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és pár percig, folyamatosan forgatva sütjük a combokat.
3. Tegyük őket egy tepsibe, dobjunk rá néhány kis vajkockát és szórjuk meg rozmaringágakkal.
4. Fólia alatt 180-200 fokon süssük 35-40 percig.
5. Vegyük le a fóliát. kapcsoljuk át a sütőt grill fokozatra és addig süssük, amíg ropogós, piros nem lesz a teteje.
Adjunk hozzá burgonyapürét, rizst vagy steakburgonyát.


No comments:

Post a Comment