Thursday, 27 October 2011

Tárkonyos tőkehal snidlinges-fűszervajas burgonyával


Olyan ritkán eszünk halat, pedig én úúúgy szeretem. Kedd este Jamie Oliver a brightoni tengerparton halat sütött a szüleivel meg a nagymamájával...Olyan jól nézett ki. A hal is, a brightoni tengerpart is, na meg persze Jamie is :) El is döntöttem, hogy a héten én is halat készítek-sajnos brightoni tengerpart és Jamie nélkül, de így is finom lett.:)

Hozzávalók:
40 dkg tőkehal
50 dkg baby-burgonya
friss tárkony
friss snidling
vaj
fűszervaj-keverék

Elkészítés:
1. A krumplit megmossuk, négybe vágjuk és egy tepsi egyik felébe helyezzük. Picit sózzuk.
2. A tepsi másik felébe a megmosott hal kerül, szintén picit sózzuk.
3. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a fűszerkeverékkel.Meglocsoljuk vele a krumplit is és a halat is.
4. Friss tárkonyleveleket teszünk a halra, a krumplira pedig apróra vágott snidlinget, azaz metélőhagymát.
5. Fólia alatt 180-200 fokon kb. félóra alatt készre sütjük.Tálaláskor friss snidlinggel még megszórjuk.

2 comments:

  1. Én azért ha választani lehetne a hal meg Jamie között,Jamie-t választanám;)

    ReplyDelete
  2. Sajnos nem volt a Morrisonsban kirakva a halpultba, hogy Jamie, kilója £8.99, így kénytelen voltam a halat hozni!!!!!What a shame!:))))

    ReplyDelete