Thursday, 1 September 2011

Mandulás panna cotta


Egyszer otthon, még Csengődön próbálkoztam vele, úgy 1 éve, mikor otthon voltunk. Nem sikerült, pedig oly nagyon egyszerű. Nyilván kevés volt a zselatin. De most megpróbáltam újra, ezúttal Jamie receptje alapján-habár ő vaníiliást csinált. A vanília eszenciám épp elfogyott, viszont volt itthon helyette mandulás, így lett finom mandulás panna cottám.:)

Hozzávalók 2 főre ( 2 db. borospohárba töltöttem,jobb híján)
150 ml tejszín
150 ml tej
30 gr kristálycukor
pár csepp mandula eszencia
1,5 zselatinlap

Elkészítés:
1. Kb. 5 percre hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat.
2. Ezidő alatt a tejet a tejszínnel, cukorral, mandula eszenciával forrásig hevítjük.
3. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a kicsavart zselatinlapokat. Addig keverjük,míg el nem olvad a zselatin teljesen.
4. Borospoharakba töltjük a masszát és min. 5 órára, de inkább 1 éjszakára tegyük hűtőbe.
5. Tálalás előtt pár másodpercre állítsuk forró vízbe a poharat ( csak amennyire meleget egy borospohár elbír, ne 100 fokosba:) és borítsuk a panna cottát egy tányérra.
6. Pirított mandulával, málnaszósszal díszítve tálaljuk.


2 comments: