Wednesday, 17 August 2011

Keménytarhonya


Néha kellenek ilyen egyszerű kis magyaros vacsorák. Semmi extra,de annyira finooom:)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
kb. 20 dkg tarhonya
5-6 kisebb szem krumpli
3-4 szál füstölt virsli
só, bors, pirospaprika
olaj
1 kk. Erős Pista


Elkészítés:
1. A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk. Mikor kicsit pirul, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.
2. Pár percig kis lángon kevergetve pirítjuk,majd félrehúzzuk a tűzről.
3. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük vízzel.
4. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt krumplit is és közepes lángon időnként kevergetve addig főzzük,míg a tarhonya és a krumpli is puha nem lesz.
5. Sózzuk, borsozzuk, Erős Pistázzuk.
6. Mikor majdnem kész, beledobjuk a felkarikázott virslit és néhány percig még főzzük. 



No comments:

Post a Comment