Wednesday, 27 July 2011

Vargabéles


Elkészült szépséges Vargabélesem!A stíriaival kezdődött fellángoló szerelmem a túrós-tésztás kaják iránt. A recept innen.

Hozzávalók:
25 dkg cérnametélt
8 db réteslap
30 dkg túró
4 tojás
5 ek. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
3-4 ek. tejföl
5 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
csipet só
olaj


Elkészítés:
1. A cérnametéltet enyhén sós vízben kb. 1,5 perc alatt kifőzzük.
2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá a verjük.
3. A sárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral, tejföllel, vajjal, citromhéjjal habosra keverjük.
4. A kifőtt tésztát összekeverjük a tojássárgás masszával majd óvatosan a habot is hozzáforgatjuk.
5. Kiolajozunk egy tepsit. A tepsi aljára 4 db réteslapot teszünk, egyenként mindegyiket megkenjük olajjal, a tepsi szélein is. Nem  baj, ha a réteslap túllóg a tepsin.
6. A negyedik réteslap után beleborítjuk a masszát. A túllógó réteslapokat visszahajtjuk a tetejére,és rátesszük a maradék 4 réteslapot, szintén egyenként megolajozva mindent, majd szépen visszahajtjuk ismét a tetejére, ami túllóg.
7. Előmelegített 160 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Nekem ugyan nem kellett, de ha idő előtt elkezd a teteje pirulni, beboríthatjuk alufóliával, hogy ne égjen meg, de kell neki a 45 perc, hogy a közepe is megsüljön.





http://borsa.hu/20090130/vargabeles/a_vargabeles_egy_jellegzetesen_magyar_fogas_edes_turos_finomsag/

No comments:

Post a Comment