Thursday, 21 July 2011

Pinky és sugar star cupcakes

Íme, a második adag cupcake-em. A tészta és a krém receptje azonos az előzőével, itt megtalálható, de azért leírom, hátha valaki lusta a linkre kattintani:)

Hozzávalók: 12 darabhoz
125 gr self raisin liszt
125 gr puha margarin
125 gr kristálycukor
2 tojás
2-3 ek. tej
piros ételfesték

A díszítéshez:
200 gr porcukor
100 gr puha margarin 
1 tk. vanilia eszencia
1 ek. tej
rózsaszín cukorcsillám
színes cukorcsillagok
fehér kapszli


Elkészítés:
1. A margarint a cukorral keverjük habosra.
2.Adjuk hozzá a tojásokat, a tejet és az ételfestéket.
3. Legvégül a lisztet.
4. Kanalazzuk a masszát 12 db szilikonos cupcake formába és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc süssük őket készre. Tegyük félre, míg kihűl.

Addig elkészítjük a krémet: a porcukrot a margarinnal, vanilia eszenciával és tejjel keverjük habosra.
Ha a cupcake-ek kihűltek, vegyük ki őket a szilikonos formából és tegyük át a fehér kapszliba.
A krémet töltsük zacskóba/ habzsákba és kívülről befelé haladva csigavonalban díszítsük a sütiket.
Végül szórjuk meg őket a rózsaszín glitterrel és a cukor csillagokkal.



No comments:

Post a Comment