Pikáns tésztasaláta


Egy rég elfeledett klasszikus: a hideg tésztasaláta. Ennek Moha volt nagy mestere,emlékszem, régen a kecsói bulik előtt Moha mindig összedobott egy tálnyit, aztán mikor éjjel/reggel hazaértünk, csak kikaptuk a hűtőből, elő a villákkal,és nyomtuk be.
Tésztasalit sose úgy csinál az ember, hogy bevásárol hozzá...Ez mindig olyankor készül, mikor semmi nincs otthon-legalábbis azt gondoljuk-aztán rájövünk, hogy milyen kis remek tésztasali lett ebből. Na,így voltam ezzel én is.

Hozzávalók:
fél csomag tészta ( nálam vegyesen fusilli és tagliatelle, még fél csomag egyforma tésztám sem volt:))
1 doboz tonhalkonzerv
fél konzerv csemegekukorica
4-5 szelet PÁRIZSI( igen, ebben még a párizsi is elmegy:))
kb. 5 dkg sajt 
1 kis pohár tejföl
só, bors, kakukkfű, friss bazsalikom
1 tk. vörös pesztó

Elkészítés:
1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hideg vízzel alaposan leöblítjük, hogy teljesen hideg legyen.
2. Egy tálban kikeverjük a tejfölt a pesztóval és a fűszerekkel.
3. Hozzáadjuk a tonhalat, a csemegekukoricát, a felkockázott sajtot és a virslit. 
4. Végül a tésztával összeforgatjuk és mehet be a hűtőbe pár órára, hogy igazán hideg legyen. DE akár azonnal is nekiugorhatunk, ezért kell sokáig hideg vízzel öblíteni a tésztát:))

Megjegyzések