Tuesday, 21 June 2011

Pesztós-csirkés rizottó


Ilyen nevű étel van a cégnél is. Dehát mondanom sem kell, hogy az enyém már kinézetre is jobb. Mit értenek azok a főzéshez....Na jó, most utálom a céget, de ez a rizottó akkor is mindent visz:)
Hozzávalók:
25 dkg rizs ( igen, még mindig nincs rizottó-rizsem:)
1 csirkemellfilé
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
kb.1,5 dl tejszín
kb. 2 teáskanál vörös pesztó
1  csirkehúsleves kocka
olaj
só,bors


Elkészítés:
1. A csirkemellet és a 2 paprikát megtisztítjuk, felkockázzuk.
2.Kevés olajon egy lábasban fehéredésig pirítjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk.
3.Hozzáadjuk a piros és a zöld paprikát és pár percig pároljuk.
4. Ezután ráöntjük a rizst és felöntjük annyi vízzel,amennyi épphogy ellepi.
5.Beledobunk 1 csirkehúsleves kockát.
6. Kislángon folyamatosan  kevergetjük és adagoljuk hozzá a vizet addig, míg puha nem lesz a rizs. ( Most lusta voltam külön elkészíteni a húsleves alaplét, ezért csak beledobtam a kockát és vízzel öntögettem fel:))
7.Mikor a rizs már majdnem jó, hozzáadjuk a tejszínt és a pesztót és még pár percig kevergetjük.
Ez a pesztó cucc annyira jóóó, hogy már más fűszert nem is raktam bele. A paprika pedig nagyon jól passzol ehhez a kajához, jó lett, határozottan.:)

2 comments:

  1. Nagyon finom lett! :) Köszi a receptet! Puszi!

    ReplyDelete
  2. Örülök, hogy nem csalódtál Era:))Puszi!!!!

    ReplyDelete