Lazacos-koktélrákos rizottó


Nem igazi rizottó,mert nem volt rizottó rizsem, de mindenképpen most nem tésztát akartam,mert a héten csak az volt:)
Hozzávalók:
25 dkg rizs
10 dkg szeletelt füstölt lazac
10 dkg koktélrák ( a legminibb)
5 dl húsleves alaplé
diónyi vaj
olaj

Elkészítés:
1. Picike olajra rádobjuk a rákokat és kb. fél percig pirítjuk.
2. Rátesszük a rizst és további 1 percig pirítjuk.
3. Ezután ráöntünk annyit az alapléből, hogy éppen elfedje, majd kislángon folyamatosan kevergetve, folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplét. Ha elfogyott,és a rizs még nem puha,vízzel pótoljuk.
4. Végül adjuk hozzá a vajat és kevergessük,míg teljesen el nem olvad.
5. Tálaláskor nyersen szórjuk rá a füstölt lazacdarabkákat.

Az én alaplém 5 dl vízben 1 db csirkehúsleves kocka volt:)


Megjegyzések