Monday, 30 May 2011

Baconos-pesztós penne

Ez tipikusan a kinyitom a hűtőt és ami kallódik benne, abból valamit, lehetőleg 10 perc alatt. Tegnapról maradt egy csomó penne. Hiába, amikor az ember macskajajos, akkor azt gondolja, hogy iszonyatos mennyiségű sajtos-tejfölös tésztát meg tud enni, aztán kiderül, hogy annyira sokat azért mégsem...:)

Hozzávalók:
kb.30 dkg penne 
3 gerezd fokhagyma
15 dkg csíkozott bacon
2 dl creme fraiche
3 kk. vörös pesztószósz
kevés olaj

Elkészítés:
1. A tésztát kifőzzük-vagy kivesszük a maradékot a hűtőből:)
2. Kevés olajon ropogósra pirítjuk a bacont. Hozzáadjuk a vékony karikákra vágott fokhagymát is.
3. A kifőtt tésztához hozzáadjuk a creme fraichet és kis lángon addig kevergetjük, míg homogén, krémes állaga nem lesz. Hozzáadjuk a vöröspesztót és a fokhagymás bacont is. Pár perc alatt összeforgatjuk és kész. Voilá!:)

1 comment:

  1. Miért nincs benne csirkemell?:)

    ReplyDelete