Thursday, 31 March 2011

Virslis-sajtos kifli


Hiába, AzEszter blogját nem véletlen nézem.Ott mindig lehet kincsekre bukkanni. Ezt is ott találtam.Viszonyom a füstölt virslihez megegyezik az Eszterével.És ahogy ő is mondja, ebben az ételben "megdicsőül minden virslisége".Ennél többet nem is kívánok mondani.:)

Hozzávalók:
10 db füstölt virsli
40-50 dkg liszt ( nekem inkább 50 volt)
25 dkg túró
3 dkg élesztő
7-8 dkg olvasztott vaj
2 ek. cukor
1 dl tej
3 tojás
fél ek. só
reszelt sajt


Elkészítés:
1.Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, kivéve 1 tojást. A vajat legutoljára adjuk hozzá, simára ( vagy legalábbis elfogadható állagúra) gyúrjuk.
2.Meleg helyen megkelesztjük. Én bedobtam langyos sütőbe.
3.Amíg kel, a virsliket félbe vágjuk ( így 20 db fél virslink lesz) és kevés olajon kissé megpirítjuk őket.
4.Lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát. Hosszában kettévágjuk, majd háromszögekre.Eszter megmutatja, hogyan.
5. Mindegyik cikkre egy virslit helyezünk és feltekerjük.
6.Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól tisztes távolságra. A harmadik tojást most használjuk fel: megkenjük vele a kiflik tetejét és megszórjuk őket reszelt sajttal.
7. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük,míg piros nem lesz a teteje.( nekem kb. 25-30 perc volt,mert óóriásira megnőttek)
ISTENI finom:)))

7 comments:

  1. Naaaagyon szépek lettek! Örülök, hogy ízlett! Mi is nagyon szeretjük! :-)

    ReplyDelete
  2. Köszönöm szépen:) Pedig nem indult zökkenőmentesen,kelt tésztával még csak barátkozom, de csak összejött a végére:)

    ReplyDelete
  3. Húúúú,és akkor mi volt ez a sírás,hogy Neked nem megy a kelt tészta???Tudod Doma mit mondana erre???...."kamandusz":)Gyönyörűek!

    ReplyDelete
  4. De meg kell mondjam,a szakácsművészeted eddig is rendben volt,viszont fényképészet terén gigantikus fejlődésen mentél keresztül!!!

    ReplyDelete
  5. Nem mondod:)))))))hát ezért érdemes volt megsütni: Az Eszter a kifliket dicsérte meg, a Moha meg a fotókat:)

    ReplyDelete
  6. Ezek szerint elérted gasztrobloggerséged csúcspontját, és nincs már hova fejlődnöd!! ;-)

    ReplyDelete
  7. Jaj neeeem, Heni, ilyet soha nem jelentünk ki:)))

    ReplyDelete