Tonhalkrémes-Brie sajtos bagett paradicsomkalappal

A múltheti tojáskrémes-virslis bagett sikerén felbuzdulva számos ötletem támadt, hogyan lehet felturbózni a félkész fokhagymás-fűszeres bagettet, avagy hogyan lehet 10 perc alatt olyan vacsit összedobni, ami nem tészta:) Figyelem, ez is és a múltkori is 1 személyes adag, 7 karika lesz belőle, a 2 sarkát nem számolom, azokat készítés közben szoktam megenni,mert ők nem állnak meg a tányéron:) Egyébként meg az elnevezést is a múltkori bagett ihlette: ott sonkaköntöst kapott, itt pedig paradicsomkalapot:) Hiába, fel kell öltöztetni ezeket a bagikat...Na mindegy, kicsit elmebeteg napom van ma...

Hozzávalók 1 személyre:
1 db félkész fokhagymás-zöldfűszeres bagett
1 doboz aprított tonhalkonzerv
kb. 3 dkg margarin
2 ek. tejföl
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
Brie sajt
koktélparadicsom

Elkészítés:
1.Az előírás alapján megsütjük a bagettet. ( 180 fok, kb. 8-10 perc)
2.Amíg a bagett sül, elkészítjük a tonhalkrémet:
egy tálban villával apróra törjük a tonhalat, 2 gerezd zúzozz fokhagymát adunk hozzá, kevés borssal ízesítjük. Adjuk hozzá a tejfölt és a -lehetőség szerint puha- vajat. Keverjük krémesre. ((Moha, Neked jegyzem meg, ma éreztem erős szükségét Jamie " food processor"-jának,mert abban kb. 20 másoderc alatt elkészült volna a tonhalkrém:))
3.A kisült bagettet szeleteljük fel, minden szeletre halmozzunk egy kiskanálnyi tonhalkrémet, erre jöhet egy szeletke Brie sajt, végül pedig egy félbevágott koktélparadicsom-kalapka:)
Éljen a bagett!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése