Csirkés lasagne

Jelentem, forradalmasítottam a lasagnekészítést!!Csirkeimádók figyelmébe!!De jajjistenkém,miért ilyen sárgák a képek???Nem érteeeem. Na de a lényeg a lasagne.Drága uracskám fejéből pattant ki a szikra, hogy próbáljuk már ki a lasagnét darált csirkemellből,mert hogy rájöttünk,mi azért a marhahúst annyira mégsem szeretjük. És hát igen. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, létezik lasagne a marhahúson túl is:)

Hozzávalók:
1 csomag lasagnetészta
60 dkg darált csirkemell
kb. 7 dl fűszeres paradicsomszósz
1 db vöröshagyma
kb. 8 dl tej
diónyi vaj
2 ek. liszt
só,bors, őrölt szerecsendió
olaj
reszelt sajt

Elkészítés:
1. A 8 dl tejből besamel mártást készítünk: a vajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, kevés tejjel felöntjük. Kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az összes tejet és sűrűre, de csomómentesre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.
2.Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a darált csirkehúst. Fehéredésig pirítjuk. Kissé sózzuk.
3.Hozzáadjuk a paradicsomszószt és addig főzzük,míg a hús puha nem lesz. ( Kis lángon kb.15-20 perc,nem kell neki sok.)
4.Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
5.Egy tepsi aljába elkezdjük lerakni a rétegeket: lasagnelapok, besamelmártás ( jó bőven, hogy elfedje a lapokat, ettől fog megpuhulni), húsos szósz, reszelt sajt. Így folytatjuk,míg a tepsi meg nem telik.
6. Addig sütjük,míg a felső sajtréteg meg nem pirul. Tűpróbát feltétlen végezzünk, hogy ellenőrizzük, az összes tésztaréteg megfőtt.

Megjegyzések