Rakott krumpli

Na ez az a kaja, amit soha nem tudok megunni és bármennyit képes vagyok belőle megenni. A Picim azt mondta, ne legyen rakott krumpli, mert ő azt nem szereti. Hát én meg imádom,úgyhogy apukám, ha tetszik, ha nem, rakott krumpli lesz. Jó, akkor majd ő eszik mást.-Egyél.
Éjfélkor hazatérvén a munkából üres tepsi fogad a konyhában. -Hol a rakott krumpli?Hát pici ez olyan finom volt, hogy most már szeretem a rakott krumplit, de csak azt amit te csinálsz.Elcsomagoltam a másik felét holnapra,nem baj?-Nem szívem, nem baj.:)


Hozzávalók:
1 kg Charlotte burgonya ( ismét:)
5 db főtt tojás
nagy pohár tejföl ( talán 375 gr-os?)
6-8 szelet házikolbász:)

Elkészítés:
Keményre főzzük a tojásokat, megpucoljuk, csíkokra vágjuk. ( Tojásszelőm momentán nincs, úgyhogy elég amorf formájú tojásdarabok figyelnek a kajában:)
Karikákra vágjuk a kolbit.
A krumplit megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk és jól megsózzuk.
Egy tepsibe lerakjuk a krumplit, rá a kolbászt, a tojásszeleteket és ráborítjuk az egész pohár tejfölt. Kicsit összekeverjük ( nem nagyon, mert akkor még jobban összetörik a tojás:)) és fólia alatt addig sütjük, míg a krumpli puha nem lesz. Azt hiszem, talán 40 percig volt bent 200 fokos sütőben, de félóra után levehetjük a fóliát és megkóstolhatunk 1 krumplit.

Az én rakott krumplim azért finom,mert tocsog a tejfölben és vékonyra van vágva a krumpli. Kiver a víz az olyan rakott krumplitól, ami 3 cm vastagra van vágva,és csak képről látott tejfölt, borzasztóan fujtós tud az olyan lenni. Sok tejföl,nagyon sok, amennyi a tepsibe belefér. Ki se látszódjon belőle a krumpli, ez a titok nyitja:)


Megjegyzések

  1. Nem is kell ennél jobb kaja!:)
    Mi szoktunk a tetejére sajtot is reszelni. A sok tejfölt én is imádom benne!

    Aranyos volt az epilógus. :D

    VálaszTörlés
  2. Igen Era, lehet még a sajttal halmozni az élvezeteket:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése