Saturday, 8 January 2011

Borsóleves

 Nálunk évtizedek óta ilyen a borsóleves.Csakis ilyen.Minden alkalomra ezt rendelünk Anyutól, evidens, hogy az érkezés estéjén is mindig ez kerül az asztalra.
Hozzávalók:
étolaj
1 vöröshagyma
2 szál sárgarépa
fél kiló mirelit zöldborsó
pirospaprika,só,vegeta
1 zöld paprika
1 paradicsom
liszt
csipetke
kevés tej

Elkészítés:
1.Kevés olajon megdinszteljük az apró kockára vágott sárgarépát,rátesszük az apróra vágott vöröshagymát,majd a borsót és együtt pároljuk pár percig.
2.Egy evőkanál liszttel meghintjük majd rátesszük a pirospaprikát és hideg vízzel felöntjük.
3.Fűszerezzük:só,vegeta. Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot is.
4.Ha ezek puhák,belefőzzük a csipetkét.
Tálaláskor mi pár evőkanál hideg tejet öntünk bele, isteni finom.



2 comments:

  1. kipróbáltam a levest! tényleg nagyon fimon! köszi a receptet!

    ReplyDelete
  2. Örülök, hogy ízlett Neked is!:)Üdv: Szofika:)

    ReplyDelete