Thursday, 27 January 2011

Aszalt paradicsomos-bazsalikomos tagliatelle

Kisebb szünet után újra egy krémsajtos tésztával jelentkezem.Annyit dolgoztam a napokban, hogy szégyellem, nem volt időm főzni, bent ettem a cégnél és a Picimnek is általában onnan hoztam haza egy pizzát vagy egy spagettit.
A Philadephia szegénykém napok óta várja a hűtőben, hogy milyen cheesecake lesz belőle, hát jelentem, semmilyen.Ez a tészta lett számára a vég.

Hozzávalók:
fél csomag tagliatelle ( szélesmetélt) tészta
4 szál füstölt virsli
20 dkg Philadelphia sajtkrém
2 ek. tejszín
pár szem szárított paradicsom
fél csokor friss bazsalikom
kis fej vöröshagyma
olaj, só,bors
kevés citromlé

Elkészítés:
1.Főzzük ki a tésztát.
2.Vágjuk apróra a vöröshagymát és kevés olajon kezdjük el pirítani. 1-2 perc múlva az apró kockákra vágott virslit is adjuk hozzá.Sózzuk,borsozzuk.
3.Pár perc után mehet hozzá a sajtkrém és a tejszín.
4.Forraljuk be jó sűrűre, majd a levgégén adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott szárított paradicsomot és a friss bazsalikomot és egy kis citromlét is csepegtessünk bele.
5.A kifőtt tésztával összekeverve tálaljuk.
Azon kaják egyike, amik nem kiáltanak reszelt sajtért.Anélkül is nagyon finom.

2 comments:

  1. Légyszíves nézz be hozzám,van egy meglepetésem számodra.Üdvözlettel:Sütikuckó

    ReplyDelete
  2. Friss Basil????De jól nyomod!!!!!:)

    ReplyDelete