Friday, 17 December 2010

Mascarponés-paradicsomos csirke

Nem mondom, hogy büszke vagyok erre az ebédre, mert mondhatni "műkaja".Legalábbis félig. De amikor az ember ingyen hozzájuit akármilyen élelmiszerhez is, azt fel kell használni. Akkor is ha félig műkaja lesz belőle. De mindegy is,mert nagggggyon finom lett.
Hozzávalók:
2 csomag gyorsrizs
fél fej vöröshagyma
350 gr bazsalikomos-paradicsomos-mascarponés szósz ( ez a mű rész)
kb. 20 dkg előre sütött, fűszeres csirkemellcsíkok ( meg ez is)
só, pici étolaj

A tálaláshoz:
koktélparadicsom

Elkészítés:
1. Főzzük ki a rizst. Amíg ez fő, bőven elkészül a szósz, tehát összesen 10 percet vesz igénybe a kaja.
2. Pici olajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, picit sózzuk.
3. Vágjuk apró kockákra az előre elkészített csirkemellcsíkokat és adjuk a hagymához. Pár percig pirítsuk őket együtt, míg el nem kezd a hús pirulni.
4. Öntsük rá a paradicsomos-mascarponés szószt és pár percig főzzük az egészet.
5. A kifőtt rizzsel tálaljuk.

No comments:

Post a Comment