Karácsonyi puncs

Szenteste ezt a finom italt ittuk. Teljes mértékben Mohának köszönhető, ő készítette.Méghozzá a nyereménykönyvből:) Bocsánat, Körimama, muszáj volt belelapoznunk és beleszerettünk ebbe az újragondolt forralt borba. Érdemes kipróbálni még most, az ünnepek alatt.
Hozzávalók:
10 dkg cukor (ízlés szerint lehet több): fele fehér,fele barna
1 narancs reszelt héja és leve
1 narancs gerezdekre szedve
1 alma szeletekre vágva
fahéj
őrölt szerecsendió
5 dl víz
1 üveg vörösbor

Elkészítés:
1. A cukrot, a narancs héját és levét, a narancsgerezdeket a fűszerekkel együtt fél liter vízben 10 percig főzzük.
2.Hozzáadjuk az üveg bort és az almaszeleteket is. További 10 percig forraljuk.
3.Melegen, a gyümölcsdarabokkal együtt tálaljuk.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése