Sunday, 26 December 2010

Halászlé lazaccal

A halászlé olyan nehezen jött össze, hogy el se tudom mondani. Ez alapján a recept alapján csak vállalkozó szelleműek próbálják elkészíteni, akiket nem zavar, ha a végeredmény olyan messze lesz a halászlétől,mint Makó Jeruzsálemtől.
Viccet félretéve, a halászlékészítés ötlete több sebből vérzett.1: pontyot,vagy ahhoz hasonló olyan halat, amiből halászlé készíthető, nem sikerült széles e Londonban beszerezni.Illetve hal még lett is volna, de EGÉSZBEN. Én nagy naivan csak 1-2 szeletet akartam, mondván, csak hárman vagyunk,meg egyébként is, nincs az az isten, hogy én egy egész halat felpucoljak.Vagy azt a csirkével szokták? Mindegy is...Nem lett hal.
2: gyufatészta. Fene se gondolta, hogy ez ekkora luxus lesz itt, dehát halászlét másmilyen tésztával, hááát, elég gáz. Mint a mellékelt fotó mutatja, gyufatészta sem lett.Mindezek ellenére sikerült egy "halászlét" összehoznunk, ami piros volt, halízű, és még tészta is volt benne:)

Hozzávalók:
1 vöröshagyma
1 gulyásleves-kocka
3-4 halászlé kocka ( illetve halkocka)
pirosarany,pirospaprika
só,bors,olaj
liszt
lazacfilé

Elkészítés:
1.Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát.Félrehúzzuk a tűzről és jó sok pirospaprikát szórunk rá valamint egy kis lisztet, hogy majd jó sűrű legyen.
2.Felöntjük vízzel (mennyiséget nem tudok) és fűszerezzük: só,bors,pirosarany, leveskockák. 
3.A legvégén a halat tesszük bele apró darabokra vágva. ( Nálunk csak azért került bele, hogy halízű legyen a leves.)
4.Külön kifőzzük a tésztát és tálalásnál adjuk a leveshez.

No comments:

Post a Comment