Csokis-kókuszos szív


A receptet Kókuszos csillag néven találtam a Nosaltyn. Mivel csillag alakú szaggatót továbbra sem sikerült szereznem,megint másik formát kellett választanom. Múltkor csillag helyett hold, most pedig szivecske lett. A csokimáz már az én ötletem volt, hogy ne legyen olyan uncsi. Meg, hogy elvonja a figyelmet arról,hogy picit megégtek, mert közben a norvég-dán kézimeccset néztük:)Nem mindig sikerült akkor kiszaladni a konyhába, amikor csipogott a sütő. A szivek nemhogy a Karácsonyt, de nyilvánvalóan már a holnap reggelt sem érik meg. Sőt, holnap újabb adagot készülök sütni, ét-és fehércsokimázzal. Tudom-tudom, a díszítési technikám hagy némi kívánnivalót maga után, dehát ez van...Moha szerint egyébként van valami kókuszos győrikeksz, és  ennek pont olyan íze van. Hát ilyen lett az én kókuszos szivem:)

Hozzávalók:
6 dkg kókuszreszelék
12 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
6 dkg puha margarin
1 tojássárgája
1 tk. sütőpor
csipet só
1 ek. vanília eszencia

A tetejére: csokimáz


Elkészítés:
1. Öntsük egy tálba a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a kókuszreszeléket. Keverjük el, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, a vajat és a vanilia eszenciát. 
2.Gyúrjuk össze és félórán át pihentessük a hűtőben.
3. Lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra nyújtsuk ki a tésztát és szaggassunk belőle szivecskéket vagy csillagokat.
4. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 8-10 perc alatt süssük készre őket.
5.Ha teljesen kihűltek, csokimázzal díszíthetjük őket. Fél tábla étcsokit olvasszunk fel vízgőz felett 1 ek. étolajjal. Öntsük zacskóba, a sarkán vágjunk egy icipici lyukat és rajzoljunk kriksz-krakszokat vagy aki ügyesebb,mint én, mintákat a kekszekre.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése