Sunday, 21 November 2010

Vegetáriánus lasagne

Kedves vendéget vártunk ma, aki vega. Legutóbb a lazacos-gombás gnocchival vártuk ( mi mással), ezúttal valami újat kellett kitalálni. A Picim viszont lasagne-ra jelentkezett ma be, így aztán úgy döntöttem, készítek egy vega változatot Robinek. Egészen jól sikerült.

Hozzávalók:
25 dkg lasagne tészta
1 padlizsán
2 cukkini
3 dl bechamel mártás
5 dl fűszeres paradicsomszósz
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
1.Elkészítjük a Bechamel mártást.
2.Megtisztítjuk ( de nem hámozzuk meg) a cukkinit és a padlizsánt és vékony karikákra vágjuk.
3. Kivajazunk egy tepsit és elkezdjük lepakolni a rétegeket: lasagne tészta, annyi bechamel-mártás, amennyi teljesen beborítja a lasagne lapokat. Erre jön a paradicsomszósz, majd a cukkinikarikák szorosan egymás mellé. Pici só, reszelt sajt.
4. Jön a következő réteg ugyanígy: lasagne tészta, bechamel, paradicsomszósz, padlizsánkarikák, só, reszelt sajt.
5. Addig ismételjük a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok és meg nem telik a tepsi. A legfelső réteg reszelt sajt legyen.
6.Előmelegített 160 fokos sütőbe tegyük, fólia alatt süssük 35-40 percig, majd vegyük le a fóliát és addig süssük, míg a sajt rá nem olvad. Ha úgy gondoljuk kész, szúrjunk a közepébe egy villát. Ha könnyedén átmegy rajta, akkor megfőtt a tészta és a zöldségek is puhák lettek. Ha megakad a villa, süssük tovább fólia alatt.

1 comment:

  1. Nem egész jól sikerült...NAGYON jól sikerült!

    ReplyDelete