Tuesday, 9 November 2010

Spenotos-csirkes rakott teszta

Hmmm, ismet egy jol sikerult kaja. Most nagyon rakattantam a spenotra. Ez is egy kivalo etel lett.
Hozzavalok:
500 gr penne teszta
1 csirkemellfile
kb. 20-30 dkg fagyasztott spenot
5 dl tej
liszt
dionyi vaj
etolaj, so, bors, orolt szerecsendio
3 gerezd fokhagyma
sajt

Elkeszites:
1. Kifozzuk a tesztat. Az utolso 3 percben hozzaadjuk a fagyasztott spenotot is.Leszurjuk, felretesszuk.
2. Olajon megpiritjuk a kockakra vagott csirkemellet. Hozzaadjuk a zuzott fokhagymat is, majd tovabbi 5 percig piritjuk. 
3. Egy labasban felhevitjuk a vajat, raszorjuk a lisztet. Felontjuk tejjel es kezi habverovel folyamatosan kevergetve addig fozzuk kislangon, mig csomomentes, suru martas allaga nem lesz. Sozzuk, borsozzuk, orolt szerecsendiot teszunk bele, valamint kb. 5 dkg reszelt sajtot.
4. A sutot elomelegitjuk 180-200 fokra, egy tepsit kivajazunk.
5. A spenotos tesztat osszekeverjuk a sajtos bechamel martassal, hozzaadjuk a csirkekockakat is. Beleontjuk a tepsibe, megszorjuk reszelt sajttal.
6. Addig sutjuk ( kb. 15 perc) mig a sajt ropogosra nem sul a tetejen.

No comments:

Post a Comment