Monday, 15 November 2010

Snidlinges-lilahagymás rakott karfiol

Megihletett  a tegnapi rakott cukkini. El is döntöttem, hogy ma is valami hasonlót csinálok: zöldség, rizs, fűszeres tejföl, sajt.
Íme a végeredmény.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 kisebb fej lilahagyma
1 csomag gyorsrizs ( 125 gr)
fél csokor snidling
1 kis pohár tejföl
reszelt edami sajt
so, bors, vegeta

Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra ( hőlégkeveréses sütőnél)
2. Főzzük ki a rizst és 10 perc alatt főzzük puhára a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt vegetás vízben.
3. Amíg a rizs és a karfiol fő, vágjuk vékony csíkokra a lilahagymát.A snidlinget is vágjuk apróra és keverjük el a tejföllel és egy kis sóval. Vajazzunk ki egy tepsit jó alaposan.
4. A tepsi alján oszlassuk el a kifőtt karfiolt, majd a karfiol tetejére a rizst. Picit sózzuk, borsozzuk.
5.Erre jöhet a snidlinges tejföl, majd a lilahagymakarikák.
6. Végül szórjuk meg reszelt sajttal és kb. 15 perc alatt süssük készre, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

No comments:

Post a Comment