Friday, 19 November 2010

Rakott brokkoli

A rakott cukkini és a rakott kariol után megérkezett a zöld színű, brokkolis változat is.
Hozzávalók:
1 kisebb fej brokkoli
1 zacskó gyorsrizs ( 125gr)
1 kis pohár tejföl
fél csokor snidling
3 szál újhagyma
só, bors, vegeta
reszelt sajt

Elkészítés:
1.Vegetás vízben főzzük puhára a rózsáira szedett brokkolit.
2. Főzzük ki a rizst.
3. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és vajazzunk ki egy tepsit.
4. Keverjük el a tejfölt az apróra vágott snidlinggel és egy pici sóval.
5. Daraboljuk fel az újhagymát is.
6. A tepsi aljára terítsük a kifőtt brokkolit, majd a rizst. Picit sózzuk ,borsozzuk. Oszlassuk el rajta a snidlinges tejfölt és szórjuk meg az újhagymakarikákkal.
7. A tetejére reszeljünk sajtot és kb. 15 perc alatt süssük készre.

No comments:

Post a Comment