Wednesday, 10 November 2010

Krumplisteszta

Egy konnyu, gyors, fincsi vacsora. Husmentes.:)

Hozzavalok:
25-30 dkg masniteszta ( tudom-tudom, fodros nagykockaval az igazi, de nem kaptam...)
1 lilahagyma
30 dkg fott krumpli
etolaj, pirospaprika
so, bors, vegeta

Elkeszites:
1. Fozzuk ki a tesztat sos vizben.
2. Olajon piritsuk meg az aprora vagott hagymat. Huzzuk felre a tuzrol, szorjuk ra a pirospaprikat. Ontsuk fel keves vizzel es tegyuk vissza a tuzre.
3. A felkockazott krumplit dobjuk bele. ( En most elore megfozott, konzerv-krumplit hasznaltam. Annyira nevetsegesen olcso, hogy nem eri meg pucolni, kockazni, fozni a krumplit)
4. Sozzuk, borsozzuk, vegetazzuk. 10-15 percig azert igy is foztem, hogy osszeerjenek az izek, habar a krumplinak nem kellett megfoni.
5.Krumplinyomoval vagy villaval nagyjabol torjuk ossze a krumplit ( en nem szeretem ha teljesen pure allagu,maradhatnak benne kisebb-nagyobb krumplidarabok).
6.Vegul a kifott tesztat adjuk hozza es par percig rotyogtassuk oket egyutt.
Egy kis savanyu uborka, es lehet fogyasztani!
Jo etvagyat!


No comments:

Post a Comment