Gombaporkolt

Az unnepelt kedvenc kajaja, ezt rendelte a szulinapjara. Meg a Dragam is azt mondta, hogy ilyen finomat mar regen nem evett-pedig O koztudottan nem szereti a gombat.Szoval ezt boknak vettem. Mohi meg egyenesen odaig volt erte.:)

Hozzavalok:
1 voroshagyma
60-70 dkg gomba
pirospaprika, so, bors
etolaj, pirosarany
tejfol

Elkeszites:
1. Olajon piritsuk uvegesre az aprora vagott voroshagymat.
2. Adjuk hozza a megtisztitott, megpucolt, kockakra vagott gombat.
3. Amikor a gomba kicsit osszeesett, huzzuk felre a tuzrol, es tegyuk ra a pirospaprikat. Ontsuk fel kb. 2 dl vizzel es tegyuk vissza a tuzre.
4. Ezutan izesitsuk soval, borssal, Pirosarannyal. 
5. Kislangon fozzuk kb. 10-15 percig majd kapcsoljuk a gazt nagy langra, es addig fozzuk,mig el nem fo a leve es jo suru szaftja nem lesz.
6. Koretkent nokedlit adjunk hozza es talalaskor locsoljuk meg tejfollel.


Megjegyzések

  1. Naggggyon fincs volt,és már ezer éve nem ettünk,úgyhogy ideje volt!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése