Sunday, 7 November 2010

Gombaporkolt

Az unnepelt kedvenc kajaja, ezt rendelte a szulinapjara. Meg a Dragam is azt mondta, hogy ilyen finomat mar regen nem evett-pedig O koztudottan nem szereti a gombat.Szoval ezt boknak vettem. Mohi meg egyenesen odaig volt erte.:)

Hozzavalok:
1 voroshagyma
60-70 dkg gomba
pirospaprika, so, bors
etolaj, pirosarany
tejfol

Elkeszites:
1. Olajon piritsuk uvegesre az aprora vagott voroshagymat.
2. Adjuk hozza a megtisztitott, megpucolt, kockakra vagott gombat.
3. Amikor a gomba kicsit osszeesett, huzzuk felre a tuzrol, es tegyuk ra a pirospaprikat. Ontsuk fel kb. 2 dl vizzel es tegyuk vissza a tuzre.
4. Ezutan izesitsuk soval, borssal, Pirosarannyal. 
5. Kislangon fozzuk kb. 10-15 percig majd kapcsoljuk a gazt nagy langra, es addig fozzuk,mig el nem fo a leve es jo suru szaftja nem lesz.
6. Koretkent nokedlit adjunk hozza es talalaskor locsoljuk meg tejfollel.


1 comment:

  1. Naggggyon fincs volt,és már ezer éve nem ettünk,úgyhogy ideje volt!

    ReplyDelete