Monday, 8 November 2010

Chilis-babos tortillatekercs

Kedvenc szakacskonyvemben bukkantam ra erre az igencsak vaskos kajara. Nem is vagyok benne biztos, hogy a Picim ebbol 2 tekercset meg tud enni vacsorara. Foleg, hogy leves, meg desszert is van.
Hozzavalok:
fel fej lilahagyma
500 gr marha daralthus
1 doboz vorosbabkonzerv ( 200 gr)
1 konzerv darabolt paradicsom (400 ml)
2-3 ek. csemegekukorica
etolaj
so, bors
orolt komeny
orolt chilli
4 tortilla-lap
reszelt sajt

Elkeszites:
1. Olajon piritsuk meg a daralt hust.Mikor mar majdnem kifeheredett, adjuk hozza a hagymat es piritsuk kb. 10 percig.
2. Adjuk hozza a babkonzervet es a paradicsomot.
3. Fuszerezzuk: so, bors, orolt komeny, chilli.
4. Kislangon 30-40 percig fozzuk, mig a hus puha nem lesz es el nem fo teljesen a leve.
5. Az utolso 5 percben adjuk hozza a csemegekukoricat is.
6. A tortillalapokat 45 mp-re tegyuk be a mikroba. Minden lap kozepere halmozzunk a masszabol egy jo nagy adagot, megszorhatjuk esetleg reszelt sajttal es tekerjuk fel.
Ebbol a mennyisegbol 4 tekercset keszitettem.

No comments:

Post a Comment