Wednesday, 10 November 2010

Banoffee pie

Lehet, hogy surubben kellene Jamie Oliver 30 perces kajait megfoznom itthon?Talan a fozesen kivul akkor masbol is allna a nap:)
Ezt tegnap neztuk meg Mohaval, es azon nyomban eldontottuk,hogy nalunk bizony lesz Banoffee
 ( azaz Banana-Toffee) pie.
Bocsi Moha, tudom, gonosz vagyok, hogy pont akkor csinaltam meg, amikor elutaztal.:)
Az eredeti Banoffee pie persze ennel joval bonyolultabb, de Jamie nagyszeruen leegyszerusitette ugy, hogy ezen kivul meg egy foetelt es 2 salatat is osszedobott. "All in under half an hour."
Es hogy milyen lett a torta? Hogy ot idezzem:
"Absolutely gorgeous!"

Hozzavalok:
1 elore elkeszitett pite( valami ilyesmi)
5db banan
1 dl tej
5 ek. kristalycukor
3 dl tejszin ( double cream)
2 ek. fozott kave
par csepp vanilia eszencia
etcsokiforgacs

Elkeszites:
1. 2 banant vagjunk karikakra es 1 dl tejjel turmixoljuk ossze botmixer segitsegevel.
2. A cukrot egy serpenyoben karamellizaljuk meg. Adjuk hozza a bananos turmixot, es keverjuk kis langon amig homogen allagu nem lesz.
3. A masszat ontsuk az elore elkeszitett (esetemben keszen vasarolt) edes piterformaba.
4. Miutan kisse kihult ( kb. 10 perc), helyezzuk ra a hosszukas formajura vagott maradek 3 banant. 
(Szelhetjuk kulonbozo formakra: karikara, hsszukasra, vekonyabbra-vastagabbra.)
5. A tejszint verjuk fel, adjuk hozza a vanilia eszenciat es a 2 ek. hideg kavet.
6. A habot oszlassuk el a torta tetejen.
7. Etcsoki forgaccsal diszitsuk. 

2 comments: