Monday, 8 November 2010

Amerikai almatorta



A multkor holland almatortat keszitettem, most amerikait. Van meg egy francia is.:) A recept Ivettol van, nagyon szepet csinalt, kedvet kaptam en is.
Hozzavalok:
5 db alma
20 dkg cukor
10 dkg margarin
15 dkg liszt
1 cs. sutopor
1 citrom reszelt heja
2 tojas
1 dl tej



Elkeszites:
1. Egy kapcsos tortaformat beleljunk ki sutopapirral, vagy kenjunk ki alaposan margarinnal. ( Egyik sem tokeletes megoldas sajnos, mindenkepp bele fog egy kicsit ragadni az alma:)
2. Hamozzuk meg az almakat, szeleteljuk fel es az almaszeletekkel boritsuk be a forma aljat. Szorjuk meg kristalycukorral. 
3. A 2 tojast keverjuk habosra a cukorral es a margarinnal. Adjuk hozza a tejet is, majd a sutoporral elkevert lisztet.
4. A masszat ontsuk az almara, oszlassuk el egyenletesen a tetejen.
5. Elomelegitett sutoben 180 fokon 50 percig sussuk.
6.Ha kihult, hirtelen mozdulattal boritsuk egy nagy tortatalcara, hogy az alma keruljon felulre.
( Lehet, hogy meg kellett volna varnom, hogy teljesen kihuljon, es akkor nem ragadt volna bele az alma, de annyira jo illata volt, hogy mar nem tudtam tovabb varni:))
Isteni !!!
Koszi Ivett:)

1 comment:

  1. Mi ezt mondjuk nem amerikai, hanem osztrák almatortának mondjuk,bár ahogy elnézem az elkészítés másmilyen :) azt csak össze kell kutyulni és megsütni :) majd próbáld azt is ki (bár ízre kb. ugyanez)pusz. Anita

    ReplyDelete