Thursday, 21 October 2010

Raffaello



Hmmm, a Raffaello golyoert mindig is odaig voltam. Mint ahogyan minden edessegert, amiben kokusz es mandula valamilyen formatumban jelen van. Ugyhogy gyorsan osszedobtam egy adag Rafi golyot.
A recept innen.
Mi kell hozza?
16 dkg tejpor
6 cl viz
10 dkg olvasztott margarin
8 dkg porcukor
8,5 dkg kokuszreszelek+a hempergeteshez
kb. 30 szem piritott, hej nelkuli mandula( az eredeti recept szerint 45-50 db, tehat ebbol nem lesz annyi golyo...)
Hogyan keszul?
Roppant egyszeru.
1. A vizet es a cukrot egy labasban felforraljuk.
2. Egy talban keverjuk ossze a tejport es a kokuszreszeleket, majd adjuk hozza a cukros masszahoz.
3.Keverjuk hozza az olvasztott margarint is.
Ezutan varunk, amig hul. En betettem kb. 1orara a hutobe, utana mar lehetett formazni, de kisse nehezen, ugyhogy legkozelebb meg tovabb fog a massza pihenni a hutoben.
4. Tehat ha kihult, golyokat formazunk belole, a kozepukbe 1-1 szem mandulat nyomunk, meghempergetjuk kokuszreszelekben es mehetnek a fagyasztoba.
Nyammmmmiii!!!

1 comment:

  1. Jajj, ilyet régen mi is készítettünk anyával, tényleg nagyon finom!

    ReplyDelete